zondag 1 september 2013

Hotel museum

De twee bussen in het museum
Na een gezellige avond in de hotelbar en een roerend afscheid van onze receptioniste annex bardame was het tijd voor een, hopelijk betere, nachtrust. Mij lukte dat in ieder geval maar misschien hielpen de biertjes in de hotelbar daar ook wel bij. Ik stond in ieder geval behoorlijk fris op en na douchen en een wederom fantastisch ontbijt was het tijd om de koffers in te pakken en afscheid te nemen van het neotel.

Echter niet nadat wij een bezoek gebracht hadden aan het bij het hotel behorende Gottlob-Auwärter museum. Dit museum gaat over de zeer succesvolle Duitse familie die bussen produceerden vanaf eind negentiende eeuw tot de verkoop van het bedrijf in 2001 aan Man. Het museum bestond uit twee bussen, verscheidene vitrines met toebehoren en uiteraard heel veel verhalen over de succesvolle familie en hun onderneming. Ik was na enkele minuten wel uitgekeken maar mijn reisgezel vond het best wel interessant en bekeek alles en nam (zoals hij eigenlijk altijd doet) heel erg veel foto's.

Tenslotte was het dan toch echt tijd om afscheid van het hotel te nemen en de koffers werden in de auto geladen en de laatste bestemming van deze vakantie werd in de navigatie ingevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten