vrijdag 13 september 2013

De klos

De wereldberoemde spare ribs
Donderdagavond at ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens bij de klos. Het eetcafé op een hoek van de Leidsestraat dat top kwaliteit spare ribs serveert. Ze hebben ook nog andere dingen maar als je naar de klos gaat moet je de spare ribs nemen, de gerookte als je van wat zouter houdt en de normale als je dat niks vind.

De reden dat ik er weer eens was, was dat een goede vriend aan het begin van de week een whatsapp bericht gestuurd had of ik zin had om naar het Johnny Cash tribuut in Paradso te gaan. Aangezien we elkaar veel te lang net gezien had stemde ik direct toe en een concert betekent bij ons ook een hapje eten. Vandaar dat ik tegen kwart over zes de klos als eerste betrad. Om de wachttijd te veraangenamen bestelde ik een mooi blond biertje van lokale brouwerij de bekeerde suster en stuurde een berichtje dat ik er was. Zo'm tien minuten later kwam mijn vriend aan en ook voor hem werd er een blondine op tafel gezet. De bestelling werd direct gedaan en terwijl wij wachtten op de gerookte ribs werden de wederzijdse belevenissen van de afgelopen maanden besproken.

Dat hield echter direct op toen de borden op tafel kwamen en er werd genoten van de zoals altijd fantastische spare ribs die begeleid werden door een simpele salade, stokbrood en knoflook en cocktail saus. De porties gingen schoon op, mede geholpen door een verse ronde van blonde biertjes. Daarna was het nog even gezellig napraten alvorens het tijd werd om naar Paradiso te vertrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten