zondag 1 september 2013

Het Porsche museum

Een stoer Prius fier voor het Porsche museum
De afsluiting van ons weekend Stuttgart zou ons derde automobiel museum worden en dat was een bezoek aan het Porsche museum gelegen aan het Porscheplein. We waren van te voren al gewaarschuwd dat het Porsche museum het niet haalde bij het Mercedes Bens museum waar we gisteren waren geweest de de verwachtingen waren niet al te hoog gespannen.

Na een ritje van, wederom, een half uur arriveerden we ter plekke en reden de parkeer garage in waar we genoeg plek vonden. De lift bracht ons naar boven en we stonden direct in de lobby waar we twee kaarten kochten en de parkeergarage meteen betaalden voor de somma van €20. Qua prijzen is het allemaal erg goed te doen in Duitsland.

Bewapen met een audio gids namen we de roltrap naar boven waar de auto's uitgestald waren. De ruimte was inderdaad vele malen kleiner dan bij Mercedes en ook de inrichting haalde het er niet bij. Na wat verhalen over de start van het bedrijf bleek de tentoonstelling in het teken te staan van bijftig jaar Porsche 911 en er stonden er dan ook heel erg veel. Te veel vonden we eigenlijk allebei want op een gegeven ogenblik werd het een herhaling van zetten (of auto's). We brachten er echter twee uurtjes door en daarna was het tijd geworden om zowel het museum, als Stuttgart te verlaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten