zondag 15 september 2013

Sushi

Het bord met de sushi en sashimi
Zaterdag zou een drukke dag voor mij worden die in het teken van eten (hoe onverwacht bij mij) zou staan. Het zou beginnen met een lunch bij een goede vriendin en wel een Japanse lunch. We hadden om een uur bij haar afgesproken en ik zou de sushi meenemen. Mijn keuze daarvoor was op Hokkai kitchen gevallen maar op het laatste moment regelde zij een thuis bezorg service van Shinsei sushi.

Even over enen arriveerde ik bij haar en bleek het gewonnen te hebben van de sushi bezorger maar we begonnen alvast met een heerlijke miso soep die zij bij een toko bij haar in de buurt had gehaald. Onder het genot van de soep ging het gesprek, zoals vaak bij ons, over vakanties. De mijne naar Stuttgart van kort geleden en de hare naar Palma de Mallorca. De sushi liet echter lang op zich wachtten want de chauffeur had kennelijk nogal wat moeite om het adres te vinden en op een gegeven ogenblik werden wij dan ook gebeld dat hij in de buurt stond maar het juiste huis niet kon vinden. Na wat telefonische hulp lukte het hem dan toch en konden wij beginnen.

Als eerste waren daar enkele tempura garnalen en yakitori voor het warme gedeelte en vervolgens kwam de schaal met sushi en sashimi op tafel. De garnalen waren erg goed en de yakitori was aardig maar toen was het tijd voor de hoofdmoot, de sushi en sashimi. Marsha had een flinke lading besteld en was bijna uitsluitend voor zalm en tonijn gegaan. Het zag er goed uit maar zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen "The proof of the pudding is in the eating" en dat deden wij dus. Welnu het zag er niet alleen mooi uit het smaakte ook prima en enkele uren later waren zowel wij uitgepraat en was de schaal leeg. We namen afscheid waarbij ik haar een prettige vakantie wenste met als plan om de volgende keer weer eens uit eten te gaan want de afgelopen maanden hadden we eigenlijk alleen maar bij haar thuis gegegten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten