zondag 1 juli 2012

Groetjes uit Thailand

Enige tijd geleden had een vriend van mij me attent gemaakt op het jaarlijkse groetjes uit Thailand festival. Dit zou dit jaar voor de derde maal gehouden worden op de kemphaan in Almere. Het leek mij wel aardig om hier eens te gaan kijken, het is tenslotte weer heel iets anders dan een Thais feest.

Zaterdagochtend pikte ik hem dan ook om 11 uur op om samen naar Almere te rijden. Met prachtig weer reden we dan ook naar Almere waar het al erg druk was op het parkeerterrein van de kemphaan. Gelukkig vonden we nog een plekje en bereikten het festival terrein. Mijn vriend was de (onofficiële) fotograaf van het festival en dat bleek al snel want bij binnenkomst werd hij hartelijk begroet door de organisatie. Al gauw ging hij aan de slag en verkende ik het festival terrein. Er waren veel kraampjes die uiteenliepen van reisbureau/s tot Thais handwerk. Uiteraard waren er ook heel veel voedsel kraampjes want Thais (of eigenlijk Aziatisch) zonder eten dat is ondenkbaar. Verder mogen uiteraard de diverse massage kraampjes (matrassen onder partytenten) niet onvermeld blijven en de partytent waar een groep boeddhistische monniken hun tenten opgeslagen hadden.

Hoofdmoot was echter het grote podium waar diverse dansgroepen optraden met dansen en muziek uit Thaise streken zoals de Isaan. Ook was hier een dame die uitleg over de Thaise taal en cultuur gaf. Dit was kennelijk bedoeld voor mensen die weinig tot niets over Thailand wisten want er werd uitleg gegeven over de traditionele Thaise manier van begroeten (de wai) en het verschil tussen man (Krap) en vrouw (Ka) uitgangen in de taal. Ik heb me kostelijk vermaakt maar moest helaas op tijd weg zodat ik de grote parade in Thaise klederdracht gemist heb. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen.

2 opmerkingen:

  1. Wat mij dan weer opviel: geheel stereotype staat op de poster een Nederlandse man van middelbare leeftijd met een jonge, Thaise schone die met haar hoofd op zijn schouder ligt en door de zonnebril kun je Euro tekens in haar ogen zien :-).

    Ik ben benieuwd hoe de samenstelling van de aanwezigen was :-)....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meestal zijn reclame en realiteit ver van elkaar verwijderd. In dit geval gaf de poster echter een goede weerspiegeling van (een deel van) de bezoekers.

    BeantwoordenVerwijderen