dinsdag 24 juli 2012

Castle de Sao Jorge

De kantelen van het kasteel
Na het bezoek aan het mooiste toilet van de wereld werd er overlegd wat het volgende reisdoel zou zijn. Onze eigen wijk was sneller dan verwacht klaar en we hadden nog flink at tijd over. We besloten dan ook naar het nabijgelegen castle de Sao Jorge te gaan. Hierbij maakten we een fout. Waar we tot nu toe van boven naar benden de stad hadden doorkruist gingen we n u van beneden naar boven, en dat voelde ik behoorlijk in mijn kuiten. 

Onderweg werden er echter diverse aankopen gedaan. Uiteraard flesjes water (die hier een euro blijken te kosten) en ten tweede een cap. Waarom een cap, simpel ik was de mijne die ochtend vergeten en met het brandende zonnetje was zonder lopen geen echte optie dus voor de somma van €3.75 schafte ik een rode Portugal cap aan om de dag door te komen. Naast de aankopen bezochten we ook nog twee kerken (een kerk hoort erbij op de vakantie) waarvan vooral de tweede erg indrukwekkend was. Tenslotte arriveerden we bij het kasteel waar ik twee entree bewijzen kocht. Ik was in eerste instantie bang dat we via een redelijk hachelijke trap het kasteel in moesten maar gelukkig was dat niet het geval. De ingang lag gewoon om de hoek. Het kasteel was leuk om te zien maar wat het een echte topper maakte was het fantastische uitzicht van de kantelen over de stad en het water. Een aanrader voor iedere bezoeker.

Het was drie uur en dus lunchtijd (het ontbijt had ons een goede start geboden) maar het restaurant van het kasteel bood niet al te veel. We gingen dan ook voor een pepsi light, een pepsi cola en voor mij een baguette gerookte ham en kaas alvorens we het kasteel verlieten. De volgende halte was het grote klooster maar de route was moeilijk te vinden en ik had wel genoeg gelopen. Daarom pakten we een taxi terug naar het hotel om even uit te rusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten