zondag 8 juli 2012

Maydanoz

Vrijdag was het weer zo ver, er was een boys night out gepland. Waar dat vroeger alleen om een goede maaltijd ging is dat enige tijd geleden in een nog steeds goede, maar kortere maaltijd en een superhelden film veranderd.

Voor het eten had Dennis Maydanoz, een Turks restaurant in de pijp uitgezocht. Johannes van Dam had het ooit een 9 gegeven en dat vonden wij de moeite van een bezoek waard. Parkeren lukte voor de deur, wat altijd een goed begin en we zagen de moeder van Dennis nog op het terras van haar stamkroeg zitten maar hadden geen tijd om aan te schuiven.

na uitgebreid bestuderen van de kaart (vooral de warme en koude voorgerechten, en het plan om er van beide een te nemen) lieten we ons bij het bestellen toch overhalen om het gemixte voorgerecht van drie maal warm en vijf maal koud te nemen. Daarnaast begonnen we uiteraard met een Turks biertje, het welbekende Enfes. Na enige tijd bracht onze serveerster ons de schaaltjes en bordjes met de voorgerechten en brave jongens als wij zijn lieten we helemaal niets achter. Er werd zelfs een extra mandje brood aangerukt om de schaaltjes goed leeg te schrapen. Daarna arriveerden de hoofdgerechten en ik had werkelijk niets te klagen over mijn schotel van gekruid lamsgehakt gerold in lawashbrood en met een yoghurt met tomatensaus. Kennelijk waren de anderen net zo tevrenden als ik want wederom ging alles schoon op. Na cappuccino, espresso, calvados en amaretto was het tijd om om de rekening te vragen en de trip naar de bioscoop in te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten