donderdag 26 juli 2012

Mannen met oortjes

Sinds twee dagen lopen er heel veel mannen met oortjes rond in ons hotel. Ook staat er nu politie voor de deur van het hotel. Dit viel samen met de komst van een aantal in zwart pak gehulde zwarte mannen met gezin.

Uiteraard had het een met het ander te maken want toen wij het hotel 's ochtends verlieten stonden er motor agenten en zwarte limousines voor de deur van het hotel. De zwarte mannen in de zwarte pakken stapten in de auto's en vertrokken onder begeleiding. Een van de auto's bleek echter een vlaggetje te voeren en dat deed ons vermoeden dat het diplomaten uit een Afrikaans land zouden zijn. De eerste gokjes waren uiteraard de Portugese koloniën Kaap Verdië, Mozambique en  Angola.

We vergaten het hele gebeuren en gingen de stad weer in. Toen we echter bij het parlementsgebouw kwamen, met wederom veel politie bewaking, zag René echter weer enkele van de mannen met oortjes. Deze keer had hij ook een goed beeld op de vlag. Via een Google onderzoek vond hij tenslotte uit dat het om de republiek Sao Tome ging, ook een voormalige Portugese kolonie. Inmiddels is de rust weer wedergekeerd en zijn de mannen met oortjes vertrokken maar we zaten toch even mooi in het internationale diplomatieke verkeer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten