zondag 15 juli 2012

Haarlemse Honkbal Week

Zaterdag zou ik met Dennis naar de Haarlemse honkbal weej gaan. Het plan was duidelijk om 14:00 de wedstrijd USA - Japan dan ergens een hapje gaan eten en eindigen met de wedstrijd van Nederland tegen Puerto Rico om 19:00. Maar je kunt nog zoveel plannen maken als de weer goden niet meewerken dan kun je je plannen wel weggooien. Het was zaterdag namelijk, net zoals de laatste dagen, hondenweer.  Dennis en ik hielden nauw contact via Whatsapp en hielden de site van de Haarlemse honkbal week druk in de gaten wat er zou gaan gebeuren. Daar werd gemeld dat de eerste wedstrijd naar drie uur verplaatst zou worden en tegen twee uur hield het inderdaad op met regenen. Wij vertrokken dus om half drie naar Haarlem en arriveerden voor drie uur in het stadion. Aldaar aangekomen bleek dat het weer steeds beter werd maar dat de aanvang van de wedstrijd verschoven was naar half vijf omdat het veld nog speel gereed gemaakt moest worden. 

We besloten dan ook maar een plek op te zoeken en dat was best wel lastig het was uiteraard stukken kleiner dan bij de major league wedstrijden die we normaliter bezochten en de fans hadden de tribunes al aardig in bezit genomen. we vonden tenslotte een mooi plekje pal achter de home plate en zetelden ons daar neder om te wachten op de eerste wedstrijd. USA tegen Japan was aardig om te zien maar het eerste hoogtepunt was een duif die geraakt werd door een bal en erg duizelig op het veld landde. Dit deed de speaker de kreet uitslaan of er een duivenmelker in de zaal was waarop wij een grijns niet konden onderdrukken. De wedstrijd was leuk om te zien en eindigde in een 4-1 overwinning voor de Amerikanen. Uiteraard was er geen tijd meer over om tussen de twee wedstrijden in het stadion te verlaten en ergens wat et gaan eten dus we hadden ons al neergelegd bij friet met een hamburger. Gelukkig wist Dennis ergens prima broodjes te scoren en zo genoten wij van heerlijke harde bruine bollen met ossenworst, filet, kaas en tonijnsalade. Minder dan een restaurant meer vele malen beter dan de vette kledder die overal verkrijgbaar was.


De avondwedstrijd begon om kwart voor acht, erg netjes met de vertraging die er opgelopen was. Het was een spannende wedstrijd die Nederland helaas met 4-2 verloor. Rond elf uur verlieten we het stadion na een prima middag en avond. Dit smaakt zeker naar meer en bij een volgende toernooi gaan we ons best doen om wederom aanwezig te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten