zaterdag 28 juli 2012

De terugreis

Vertrek hal 2
Nadat we in het hotel teruggekeerd waren hadden we nog een paar uur over die we in de lobby doorbrachten met iPad en Nook. Tegen zes uur liepen we naar de taxi standplaats (die lag vijf meter verder om de hoek van het hotel en zelfs ik vond het te ver gaan om een taxi te bestellen) eb vertrokken naar het vliegveld. Op de vraag van de chauffeur welke vertrek hal we moesten hebben kon ik alleen maar Transavia antwoorden en daar kon de goede man ook niets mee. Hij zette ons dan ook maar af bij terminal 1 en dat bleek uiteraard de verkeerde te zijn. na wat navraag waar terminal 2 was bleek deze een flink stuk verder te liggen en moesten we daar met de shuttle bus van het vliegveld heen.

Was terminal 1 al geen bruisende luchthaven, terminal 2 was nog vele malen erger. Een grote kale ruimte (waarschijnlijk vroeger dienst doend als hangar) en een rij balies dan had je het wel gehad. Oh ja en het mini barretje waar je wat te drinken en sandwiches kon kopen. Mensen begonnen zich al meteen voor de lege balie op te stellen maar wij gingen zitten met een broodje en een drankje. De rij staanders waren niet blij want het duurde heel lang voordat de balie openging. Pas toen iedereen er doorheen was liepen wij naar voren (we hadden tenslotte onze boarding passen al) en liepen vlot door. We kregen alleen wel de mededeling dat de vlucht een half uur vertraagd was.

Daarna verliep alles voorspoedig, snel door de controle, even shoppen in de ene tax free winkel en aan boord. De vlucht verliep voorspoedig en even na half twee in de nacht landden we op Schiphol. Daar werden we door de vrouw en dochter van René opgepikt (dank!) en werd ik thuis afgezet. Tegen half drie kroop ik dan ook in bed na een erg mooie week in Lissabon. Ik kan iedereen de stad van harte aanraden voor een bezoek, het is meer dan de moeite waard!

1 opmerking: