zondag 22 juli 2012

Orandaya

Onze gastvrouw
Een tijd geleden hadden Dennis en ik een Groupon aangeschaft voor Japans restaurant Orandaya. De aanbieding was ronduit goed te noemen, een zes gangen menu voor twee personen voor €49 i.p.v. €100. We twijfelden of we het zouden doen want voor die prijs kon het toch niet echt goed zijn. Wie niet waagt wie niet wint en we schaften dan ook de Groupon aan. Op de laatste dag voor mijn vakantie naar Lissabon besloten we de Groupon te verzilveren en vertrokken we naar de Scheldestraat.

Het kostte wat moeite om de auto kwijt te raken maar om half acht betraden we, het niet al te grote, restaurant. Meer dan de helft van de gasten was Aziatisch en dat is meestal een goed teken. Al gauw zaten we en kwam onze, gelukkig perfect Nederlands sprekende, gastvrouw ons vragen wat we te drinken wensten. Dennis verzocht om Spa rood maar werd tot zijn vreugde voorzien van een fles San Pellegrino, ik dronk een watertje mee maar  ging daarnaast aan het Japanse bier, in dit geval aan de Sapporro.

In rap tempo arriveerden vervolgens de amuse's en de voorgerechten waarbij onze gastvrouw terzijde werd gestaan door een Japanse die gelukkig wat Engels sprak. We kregen een set van drie amuse's bestaande uit soya boontjes, komkommer in zuur en aardappel, wortel en rundvlees. Niets op aan te merken zoals dat zo mooi heet. Ook het voorgerecht. een mooie (rauwe) tonijn salade was heel erg lekker, maar de volgende gang was de topper van de avond een schaal met werkelijk uitstekende sushi en sashimi.
De schaal met sushi en sashimi

Daarna nam het tempo waarin de gerechten geserveerd werden wat af want we begonnen nu aan de warme gerechten. Als eerst kwam er een yakitori saté aanzetten die, alhoewel niet zo goed als de sushi, wederom prima was. Vervolgens een gang van tempura, bestaande uit een gamba en diverse stuks groenten. Daarna arriveerde het hoofdgerecht (alhoewel je niet van een echt hoofdgerecht kan spreken bij een maaltijd van zes gangen). Dit was een schaal met teppan yaki bereide rundvlees die nog lag te sudderen en te stomen op de schaal waarin zij gebracht werd.

Hierna wilde Dennis als extraatje nog wat sushi bestellen want, zoals al vermeld, die was zo verschrikkelijk goed. Helaas bleek de sushi rijst op te zijn en konden we alleen nog wat extra sashimi bestellen. Die optie lieten we aan ons voorbij gaan en we kregen dan ook als laatste gang het dessert. Nu zijn Aziatische restaurants niet zo'n ster in nagerechten dus ik was benieuwd wat er ging komen. Dat bleek een bolletje ijs van zwarte sesam te zijn. Zeker niet slecht maar het minst bijzondere van de hele avond. Toen we na de espresso en de groene thee wilden vertrekken en om de rekening vroegen bleek die toch wel uit €25 te bestaan, maar ja het eten was al betaald dus alleen de drank kwam er nog bij. Wat mij betreft is Orandaya een absolute aanraden en ook zonder Groupon ga ik hier zeker terugkomen en ik kan iedere liefhebber van Japans eten deze zaal dan ook aanbevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten