dinsdag 10 juli 2012

Thailand grand festival

Zaterdag had ik met een goede vriendin afgesproken om de stad in te gaan, een terrasje te gaan pakken en een hapje te gaan eten. Normaliter spreken wij dan af bij de het elfde gebod, deze keer was de afspraak echter op het beursplein.

Dit weekend was daar namelijk het Thailand grand festival, georganiseerd door het Thais verkeersbureau en de Thaise ambassade in Den Haag. Aangezien zij een grote fan van Azië is en degene die ervoor gezorgd heeft dat ik mijn eerste vakantie daar vierde was het niet meer dan logisch dat wij hier zouden beginnen.

Zij deed haar reputatie eer aan en was dus niet op tijd. Dat gaf mij de tijd om alvast even rond te kijken op het festival. Dat bestond uit een groot podium waar zang en dans uit Thailand vertoond werd en twee lange rijen van stalletjes daarnaast. Naast de stand van het verkeersbureau om toeristen te lokken en uiteraard een stand met Boeddhistische monniken bestonden de kraampjes alleen maar uit eet kraampjes, de Thai weten duidelijk wat belangrijk is. Toen mijn vriendin arriveerde genoten we van de muziek en dans, maakten samen ook een rondje waarbij zij uiteraard wat speciale thee kocht en verlieten na het nuttigen van een drankje dan ook weer het beursplein.

1 opmerking:

  1. Er gaat geen weekend voorbij zonder een Thais festival, lijkt het wel :-).

    BeantwoordenVerwijderen