vrijdag 27 juli 2012

Bairo alto

Het mooiste uitzicht van de stad
Het begint saai te worden maar na wederom een erg goed ontbijt werden de plannen voor vandaag gemaakt. We zouden de wijk waar we gisteren ons fado restaurant bezoek hadden gedaan gaan verkennen, Bairo alto. Dit is de hippe en trendy wijk waar alle uitgaans gelegenheden zich bevinden.

We startten met een taxirit, onverslaanbaar met de prijzen hier, naar de basiliek van estrella. Een mooie en oude kerk, dit zou echter wel onze laatste kerk zijn deze vakantie. Daarna een wandeling naar het lapa en sao bente met het parlementsgebouw gelopen. Dit was veel dalen en stijgen maar de relatief vlakke dagen maakten het allemaal weer haalbaar. 

Op weg naar de Bairo stopten we voor onze lunch bij een tentje in een mini park. Het personeel was niet al te snugger maar tenslotte waren we in het bezit van een mooie tonijnsalade met cola en een sangria. Een prettiger stop na al het klimmen en dalen. Toen kwamen we bij de bairo zelf en dat startte met het mooiste uitzicht over Lissabon dat er maar is. Een grote ruimte met bankjes die een vrij uitzicht over de stad hebben (zie de foto hiernaast). Daarna doken we de bario in en waar het eerst klimmen en dalen was werden de hellingen nu echt stijl. Met name de afdalingen gingen heel stijl en heel diep en met mijn hoogtevrees voelde ik met niet echt prettig meer. Daarom besloot ik een taxi naar het hotel terug te nemen en René ging de rest van de Bario verkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten