woensdag 4 juli 2012

Wat & Hoe Lissabon

Het lijkt wel of Lissabon de vakantie hotspot van de afgelopen jaren is geweest. Een goede collega van mij, met wie ik onder andere uitstapjes naar Frankrijk, Duitsland en België heb gemaakt was er afgelopen mei. Een van mijn teamleden was er twee jaar geleden met zijn gezin en van hem kreeg ik de wat en hoe gids voor Lissabon te leen voor mijn eigen vakantie. Een voor mij onbekende serie reisgidsen, normaliter heb ik iets uit de 100% serie of een van de capitool reisgidsen.

Inmiddels heb ik de eerste stukjes in de gids gelezen en die bewijzen drie dingen. Ten eerste dat dit een prima gids is die in de rugzak mee gaat op de vakantie en ten tweede laat de gids zien dat Lissabon een erg goede keuze voor onze vakantie is. Het laatste bewijs dat de eerste lees ronde opleverde was het feit dat ons hotel goed gelegen is. We zitten in een van de oude wijken van de stad en wel bovenaan. Waarom is dit laatste belangrijk, welnu Lissabon is een van de vele steden (bezoek ze allemaal) die op (zeven) heuvels gebouwd is. De tip is dan ook als je de stad gaat verkennen om van boven naar beneden te lopen en dat gaat ons dus lukken door de ligging van ons hotel.

Wat verder goed naar voren komt is dat er vier belangrijke wijken met bezienswaardigheden, restaurants, cafés en winkels zijn in Lissabon. Met ons verblijf van zes dagen komt dat perfect uit, een dag per wijk en een dag om wat overige activiteiten te ontplooien, zoals het Christusbeeld,  het Vasco de Gama winkelcentrum en de moderne stadswijk waar dit winkelcentrum in ligt. Nog minder dan drie weken en Lissabon here we come!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten