maandag 23 juli 2012

Pinoquio

Het terras van Pinoquio
Na de kamer bekeken te hebben en ons even opgefrist te hebben liepen we naar beneden waar we de conciërge om hulp vroegen. We kregen een kaart van hem met het hotel er op aangegeven en de route naar de oude stad waar de restaurantjes zaten. Hij had twee tips waarvan de eerste meteen afviel want dat was een pure vis tent en als René een ding niet eet dan is het vis. We kwamen er voorbij en het was wel heel erg druk, de mensen stonden zelfs in de rij op een tafeltje te wachten en dat na negen uur in de avond.

Na nog een stukje lopen kwamen we in het hart van het restaurant gebied terecht en hier vonden we de tweede tip van de conciërge, Pinoquio. We namen plaats op het terras en onze meer dan vriendelijke ober bracht ons de kaart, de amuse's (waar je in Portugal voor betaald als je er iets van neemt) en twee bier. Dit alles vergezeld van heel vel obrigado's. Tijdens het bestuderen van de, kleine, kaart, werden we gestoord door heel veel prullairia verkopers en enkele zwervers. De zwervers werden meteen weggejaagd, de prullaria verkopers helaas niet.

De keuze voor het eten viel op eend en kabeljauw. De eend was een soort paella variant, niet slecht maar zeker niet bijzonder, De kabeljauw werd met aardappeltjes en ondefinieerbare groenten geserveerd. Het was een mooi groot stuk maar wederom, net als de eend, niet slecht maar zeker niet bijzonder. Na het eten deden we nog een kort wandelingetje voor de spijsvertering maar daarna pakten we een taxi €4, met fooi €5, terug naar het hotel. Hier werd via de lobby uitgezocht hoe de wifi werkte en doken we de bar in om een  biertje en een nootje weg te werken terwijl het blog en de diverse sociale netwerken bij gewerkt werden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten