vrijdag 2 oktober 2009

Casablanca


De zoveelste editie van het doorlopende feuilleton donderdagavond stapavond gaat over een van de oudste cafés op de Zeedijk.

Casablanca bestaat al sinds de jaren veertig en begon als jazzclub waar alle groten der aarde optraden. Anno 2009 is er weinig veranderd want er treden nog steeds jazz grootheden op. Hans Dulfer is bv vaste speler in het muziekcafé. Maar ook in Casablanca is het moderne leven doorgedrongen want op donderdag, vrijdag en zaterdag is er ook karaoke. De laatste keer dat ik daar geweest was had ik bezworen dat dat ook echt de laatste keer zou zijn. Wij kwamen met Bobby Farell binnen, destijds stamgast in ons café en ja hoor dat werd Rivers of Babylon karaoke. (en alhoewel ik absoluut niet kan zingen, zing ik beter dan Bobby).

Fast forward naar nu. Wij kwamen twee zusjes tegen in een van onze vaste cafés, gezellige dames waar we leuk mee stonden te praten. Op een gegeven ogenblik zeiden de dames, laten we gezellig naar Casablanca geen. Tsjakka, daar werd weer een belofte aan mijzelf doorbroken, het vlees is zwak. De avond was gezellig, dansen, drinken, meezingen met diverse nummers en kijken naar de karaoke. Het hoogtepunt was echter samen met de dames Papa van Stef Bos ten gehore brengend. En het is wederom bewezen, ik kan nog steeds niet zingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten