dinsdag 6 oktober 2009

St. Feuillien


Zoals uit de diverse logjes al blijkt ben ik een groot liefhebber van lekker eten en drinken. Op drank gebied uiteraard mooie Schotse single malt whisky’s, goede wijnen en lekkere biertjes.

Dit gaat dan niet over de normale soorten pils maar over de diverse speciaal bieren die al enige jaren een steeds groter mate van populariteit krijgen. Mijn favoriete brouwerij is die van St. Feuillien uit België. Men brouwt hier een kerstbier, paasbier, tripel, bruin. Allen zijn erg lekker maar blijven mijlen achter bij het topproduct van de brouwerij. De St Feuillien blond.

Het enige nadeel van dit bier is de verkrijgbaarheid. Mijn stamcafé, het elfde gebod, heeft het soms op de tap maar dan houdt het wel op. De verkrijgbaarheid in diverse winkels en slijterijen is ook minimaal dus daar wordt ik niet gelukkig van. In januari waren wij naar België gereden met de bedoeling, naast een leuke 3 dagen Antwerpen, om diverse kratten in te slaan. Helaas bleef ook dit beperkt tot een minimaal aantal flesjes…

Gelukkig kwam dit jaar de ultieme oplossing in de vorm van slijterij Vonk in Zaandam. Deze zeer goede slijterj beweert alles te kunnen leveren en de vrouw van mijn maat besloot ze dan ook voor de ultieme test te zetten. Zij bestelde een kratje blond en een kratje trippel en, wonder boven wonder, dit werd binnen 2 weken geleverd.

Hulde aan Vonk en hulde aan Nicky!!!!!!!

Naschrift: Ik werd er fijntjes aan herinnerd dat niet Nicky maar mijn stapmaat verantwoordelijk was voor deze feestvreugde. Waarvan akte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten