zaterdag 24 oktober 2009

Stedentrip optie 2: Belfast


De 2e stad die onderzocht wordt voor onze voorjaarstrip is Belfast in Noord Ierland. Onze goede bekende Easy Jet vliegt op Belfast. De vlucht duurt anderhalf uur en kost ons nog geen €125 per persoon (plus twee tientjes bagage per in het ruim geplaatste tas). Zo te zien is Easy Jet de enige maatschappij die rechtstreeks op Belfast vliegt dus de keuze is snel gemaakt.

Belfast is tegenwoordig hip & trendy en niet meer de troosteloze plek uit de strijd tussen Noord Ierland en Ierland. Het is zelfs de veiligste stad in het hele Verenigd Koninkrijk. Uiteraard bied Belfast een kasteel om te bezoeken, het Belfast Castle, een begraafplaats met diverse IRA leden en de diverse politieke murals die over de huizen geschilderd zijn. Sportief gezien kunnen we een wedstrijd Gaelic football bezoeken en de bars en restaurants zitten op de Golden Mile. Diverse bars hebben live muziek, iets dat wij nog van onze trip naar Dublin kennen.

Een goedkoop hotel (Travelodge) kost ons €40 per nacht per persoon, als we duurder gaan zitten dan verdubbeld de prijs zo’n beetje. Belfast ziet er niet uit als mijn topper en als we gaan dan lijken mij twee nachten meer dan genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten