maandag 19 oktober 2009

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Ik kreeg een uitnodiging van een vriend van mij om mee te gaan naar de wedstrijd tussen Jong Ajax – Jong PSV. Hij is leraar en er ging een groep vanuit school naar deze wedstrijd in de Amsterdam Arena thuishonk van Ajax. Alles was geregeld tegen de mooie prijs van nul euro dus als echte Nederlander kun je moeilijk weigeren. Nu kwam ik er later achter dat de wedstrijd gewoon voor iedereen gratis toegankelijk was dus zo bijzonder was de uitnodiging niet.

Het is echter wel gezellig om met z'n tweeën (plus meer dan 50 leerlingen van zijn school) naar een voetbalwedstrijd te gaan dus vol goede moed werd de reis naar de Arena ingezet. Het was verzamelen op de boulevard maar de opkomst was miniem, van de beloofde 50 leerlingen heb ik er misschien 10 gezien en bijna evenveel leerkrachten. Nu was deze verhouding van 1:1 wel noodzakelijk want twee van de leerlingen werden in de rust afgevoerd door de bewaking.

De wedstrijd had uiteraard niet het niveau van ons aller Ajax 1 maar voor de start werd zowel Bloed, Zweet en Tranen als het clublied uit volle borst meegebruld door de 25.000 man die aanwezig was. De gratis actie had duidelijk gewerkt.

In de eerste helft kwamen wij op 1-0 door een goal van Jeffrey Sarpong maar helaas het mocht niet zo blijven. In de laatste 10 minuten scoorde PSV 2x, 1 eigen doelpunt van Ajax en 1 goal van PSV. Zo werd de uitslag dezelfde als vorig jaar 1-2.

2 opmerkingen:

1. in de blessure tijd werd het (toen wij voor de meute uit al naar de auto liepen) zelfs 1-3