maandag 26 oktober 2009

The little Thai prince


Na het bezoek aan een whiskyproeverij moet er uiteraard wat gegeten worden anders wordt het wel een hele zware avond met alleen maar drank en weinig voedsel. Wij beginnen dan ook met een wandelingetje van het Leidseplein naar de Zeedijk.

Ik had deze keer gereserveerd bij The Little Thai Prince slechts een paar deuren verder in de straat gevestigd van de roode baron. De reservering was erg makkelijk gegaan want ik kwam de eigenaar en een van zijn mensen de donderdag daarvoor tegen in de roode baron en vroeg toen meteen of ik zaterdag om 7 uur kon reserveren. Uiteraard was dat geen enkel probleem en zo konden wij ons aan de dis begeven.

The Little Thai Prince is een klein restaurant maar met uitstekend voedsel. Je komt hier niet om uitgebreid na te tafelen maar om te genieten van het eten en dan ergens anders heen te gaan. Zo namen wij plaats aan ons tafeltje en begonnen de kaart eens goed te bestuderen. De keuzes voor de voorgerechten waren redelijk vlot gemaakt: De combi van voorgerechten, de hete soep met garnalen en saté. De hoofdgerechten werd wat langer over gediscussieerd. We kwamen zelf al uit op eend, een salade van rundvlees, maar de laatste twee bleven openstaan. Wederom bijgestaan door de serveerster (zie de Butterfly) werd er vis met cashewnoten en een kipgerecht aan toegevoegd. Iedereen smulde heerlijk van alle schalen en alles ging dan ook schoon op.

Afsluitend met een espresso van het huis bleek de schade €89 te zijn voor drie personen, een koopje voor de uitstekende maaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten