zondag 18 oktober 2009

Etentje, the third episode


Deze maal hoefde ik niets te doen want ik was door mijn ouders uitgenodigd om een eend te komen verorberen. En dan niet zomaar een eend maar confit de canard. Confit de canard is eend die in zijn eigen vet is klaargemaakt en dan ingeblikt wordt. Het recept daarvoor is hier te vinden.

Mijn ouders gaan vaak naar Frankrijk op vakantie en nemen dan altijd een blik confit de canard mee. Mijn vader is er gek op maar mijn moeder vindt het maar zozo. Mij doe je er echter een mega groot plezier mee en de uitnodiging om het blik open te maken doet mij altijd watertanden. Ook deze keer kwam ik vol verwachting aanzetten hoe mijn vader de eend deze keer gebruikt had voor de maaltijd. De eend is namelijk de basis waar je op diverse manieren mee om kunt gaan. Een van deze manieren is in een terrine met geglaceerde worteltjes en peultjes een andere is met champignons en aardappelpuree. Deze maal was het met gekookte aardappels, witte bonen en een saus bij de bonen.

En ook nu was het weer genieten geblazen van de perfect smakende eendenpoten. En wat het dan helemaal mooi maakt is het bakje eendenvet dat ik dan mee krijg want, alhoewel het niet echt goed voor de lijn is, is alles wat je in eendenvet bakt of braad vele malen lekkerder dan iets dat je met olie en/of boter bereid.

1 opmerking: