maandag 12 oktober 2009

The mail company


Na het genieten van het laatste biertje tijdens het bokketochie, kregen wij een telefoontje van de dames dat het tijd werd om te gaan eten en dat zij ons verwachten in de mail company. De mail company zit (uiteraard) op de dam in Zaandam en was dus nog geen twee minuten lopen van Gambrinus. Het is eerst een eettent met een simpele kaart en veranderd later op de avond in een party café met optredens.

Toen wij binnenkwamen zaten de drie dames al aan een tafeltje in een booth en werden we hartelijk begroet. Niet alleen omdat we van die aardige jongens zijn maar de dames hadden zo langzamerhand behoorlijk trek gekregen. Na een korte bestudering van de kaart was de keus al snel gemaakt. Er werd kipsaté (2x), groentesoep, mixed grill en varkenshaas besteld. De jonge bediening was vriendelijk en dat helpt een prettige atmosfeer neer te zetten in een restaurant. Tot het eten arriveerde werd er bijgepraat maar daarna was er geen tijd meer om te praten want iedereen had trek. Geen van de gerechten was hoogstaand maar voor €90 all in, inclusief fooi, koffie en drankje bij het eten, hebben wij prima gegeten.

Na het eten vertrokken de dames weer huiswaarts en besloten wij nog een afsluitend bokbiertje te gaan drinken. Niet in één van de deelnemende cafés maar in onze favoriete stek, de Juffer. Wederom bewees de Juffer waarom het ons favoriete café in Zaandam is. Ondanks de drukte, het was tenslotte zaterdagavond, hing er een relaxte sfeer, was de bediening even vriendelijk als altijd, de muziek stukken prettiger dan in de andere cafés waar we geweest waren en smaakte de La Chouffe bok uitstekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten