vrijdag 30 oktober 2009

Stedentrip optie 4: Madrid


De 4e optie voor onze trip is de 2e bestemming in Spanje. Naast Barcelona heeft Madrid ook een magische klank en het is dus tijd voor een onderzoek naar de mogelijkheden.

Het 1e positieve nieuws is dat EasyJet rechtstreeks op Madrid vliegt, dat betekent meestal mooie concurrerende prijzen. EasyJet doet het voor €80 per persoon maar weer met de extra prijs van €22 per stuk bagage per vlucht. De KLM doet het voor €132.50 per persoon zonder extra kosten en als laatste is er Iberia voor €154 per persoon maar wel met de mooiste tijden. Kortom de vlucht mogelijkheden zijn goed.

April is de beste maand om deze stad te bezoeken. De temperatuur is prettig (niet te warm) en de kans op regen is minimaal. Aangezien Madrid de hoofdstad van Spanje is zijn er veel kathedralen, paleizen en musea te vinden. Madrid bestaat uit meerdere wijken waarvan er een is vol met punk en rock bars en winkels, en een andere bestaat uit het luxe winkelgedeelte. Kortom beide wijken zijn zeer interessant voor ons. Sport is goed te doen met 3 belangrijke voetbalclubs en 2 basketbal teams. Een woordenboek is echter geen luxe daar de meeste Madrilenen geen tot weinig Engels spreken.

Eten is ook geen probleem met de vele tapas restaurants waar je probleemloos een avond kan doorbrengen. Uiteraard is een mariscada verplicht. Dit is Spaans voor zeebanket feest want Madrid heeft de beste verse vis van heel Spanje. Uiteraard zijn er erg veel hotels in Madrid te vinden en net als in Barcelona zijn ook appartementen een goede optie. De meeste wat luxere hotels hebben free wifi om het gebrek aan een Hooters te compenseren. Zo is het Preciados in Madrid een uitstekende optie wat mij betreft en kost ons €150 per persoon voor 2 prima kamers.

Kortom van alle tot nu toe bekeken steden komt Madrid er voor mij als beste uit, nog 2 te gaan voor we onze keuze gaan bepalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten