vrijdag 9 oktober 2009

Oost Europa


De afgelopen zomer ben ik samen met een vriend van mij een weekje naar het oude Oost-Duitsland geweest. Uiteraard is daar een blog van bijgehouden voor diegenen die dat nog na willen lezen.

De vakantie is ons uitermate goed bevallen en er worden ideeën geopperd voor 2010. Het idee is om nog verder naar het oosten te trekken en Polen werd al gauw geopperd. Dit was de helft van het duo nog niet ver genoeg die begon over de Baltische staten; Letland, Estland en Litouwen. Deze drie zijn relatief nog ongerept waar Polen al veel meer verwesterd is.

Een eerste kort onderzoekje op Google Maps leverde 2 routes op. De ene gaat via Polen en Warschau, toch leuk voor een tussenstop. Vervolgens ga je dan van onder naar boven door de 3 Baltische staten heen. De 2e loopt via Kopenhagen en Stockholm met een bootreis en het doorlopen van de staten van boven naar beneden. Ook dit klinkt als twee leuke tussenstop plaatsen.

Uiteraard is een week tekort daar de reis alleen al 24 uur kost dus 2 weken is echt wel noodzakelijk. Ook hier geldt, binnenkort wat onderzoekjes doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten