dinsdag 13 oktober 2009

Oude helden


Het is tegenwoordig populair om oude helden een wederopstanding te laten maken. Zo waren er in de jaren tachtig twee zeer succesvolle action figure series; Transofrmers & GI Joe, beide van Hasbro. De ene ging over een groep elite soldaten, de andere over buitenaardse robots die in o.a. auto's konden veranderen. Beide series waren zeer populair en er verschenen comics, tekenfilm series en zelfs een bioscoopfilm.

We zijn meer dan 20 jaar verder en inmiddels zijn er nieuwe comics die door uiteverij IDW met veel succes op de markt gebracht worden. Daarnaast komen beide helden nu op het witte doek en echte speelfilms en niet meer als tekenfilm series. Ik besloot om de 2e Transformers film Revenge of the fallen, en de eerste GI Joe film, the rise of Cobra te downloaden en te gaan kijken, benieuwd als ik was hoe dit er uit zou zien met de tegenwoordige special effects.

Ik ga er geen woorden over vuil maken maar heb één advies voor iedereen die een van de twee (of beide) films wil kijken. Doe het niet, je kunt je tijd zo veel beter besteden. Hou het bij herinneringen van vroeger en verpest die niet met de realiteit van tegenwoordig.

1 opmerking:

  1. Helemaal mee eens!! Transformers heb ik nooit wat gevonden, maar bij GI Joe heb ik vaak geroepen "YO JOE!!!", en dan snel Snake-eyes spelen! Ik hou het inderdaad bij de herrineringen.

    BeantwoordenVerwijderen