dinsdag 20 oktober 2009

Stedentrip optie 1: Barcelona


Zoals vermeld zijn wij van het voorjaar een 4 daagse trip naar een grote stad van plan. Als eerste heb ik gekeken hoe Barcelona er uit ziet qua reis, overnachtingen en wat daar te doen valt.

Echt warm is Barcelona niet te noemen de temperatuur in mei bedraagt gemiddeld 18 graden. Er is geen gebrek aan dingen om in Barcelona te doen. Zo kunnen we een bezoek brengen aan Camp Nou, de Sagrada Familia, Park Güell, Las Ramblas en een uitstapje naar het Salvador Dali museum in Figueres. Er is geen gebrek aan winkels en restaurants dus wij komen de dagen probleemloos door.

Er zijn 2 low cost maatschappijen die op Barcelona vliegen nl. Transavia en Vueling. Transavia kost ons €250 per persoon tegen €140 voor Vueling. Vertrektijden zijn bij beide even gunstig dus dat is een simpele keuze. De KLM doet echter dezelfde vlucht in 2 uur (Vueling doet er 2 ½ uur over) tegen een tarief van €195. Ook zijn hier geen bagage restricties (€20 extra voor ruimbagage bij Vueling). Als het aan mij ligt vliegen we gewoon KLM, toch een stukje extra luxe en comfort dat ik op prijs kan stellen.

Voor de overnachting kunnen we 2 keuzes maken, of een goed hotel in het centrum van de stad of een luxe appartement voor 4 personen in datzelfde centrum. Uiteraard wel met wifi om te kunnen bloggen want er zijn geen Hooters in Barcelona. Prijzen liggen tussen de €150 en € 200 per persoon.

Kortom Barcelona is een optie en is de 1e ronde doorgekomen.

2 opmerkingen:

  1. Leuke inventarisatie, maar alles wat je opgenoemd hebt aan "things to do" heb ik al in een eerder bezoek gedaan. Wat mij betreft valt deze optie af.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaan we binnenkort verder met de volgende stad op de lijst.

    BeantwoordenVerwijderen