dinsdag 27 oktober 2009

Stedentrip optie 3: Athene


De derde kandidaat voor onze voorjaarstrip is Athene in Griekenland. Toen ik het hier met een vriendin over had kreeg ik de tip in ieder geval voor mei te gaan i.v.m. de hitte en de smog. Maart en april zijn goed te doen maar mei en later kan al flink wat smog en hitte aanvallen opleveren.

Uiteraard vliegt de KLM rechtstreeks op Athene, een vlucht duurt dik drie uur en kost ruim €325 per persoon. Het kan ook via overstappen in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk maar dan duurt de vlucht ruim 5 uur, de prijs zakt dan echter wel onder de €200 per persoon. Kortom geen echte pluspunten om naar Athene te vliegen.

Cultureel heeft Athene echter erg veel te bieden als de bakermat van de westerse beschaving. Zo herbergt de stad de Acropolis, Piraeus (de oude haven) en uiteraard erg veel oude tempels, Olympische stadions etc. etc. Athene kent veel verschillende wijken met allemaal hun eigen sfeer, er is wat dat betreft genoeg te zien.

Eten en drinken zijn geen probleem in Athene, ik mag graag Grieks eten en er zijn meer dan genoeg taveernes en restaurantjes om van het plaatselijke voedsel te genieten. Hotels zijn er ook genoeg in zowel een fatsoenlijke prijsklasse als in een wat luxer formaat. Zo kosten bijvoorbeeld 2 kamers in het luxe Royal Olympic ons €190 per persoon, en dat is incusief ontbijt en wi-fi! Het enige dat niet echt aanwezig is zijn winkelgebieden en dat is toch wel een gemis. Ter compensatie is er dan wel weer een Hooters maar het hotel bied al free wifi ;-)

Ook Athene is wat mij betreft geen directe winnaar, er zijn echter nog meer opties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten