woensdag 30 september 2009

De stripdagen dag 2


Tijd voor alweer de laatste episode in het epos dat de stripdagen 2009 was. De start van dag 2 was stukken relaxter dan de start van dag een. De auto hoefde niet ingepakt te worden en de stand hoefde niet opnieuw opgebouwd te worden. We konden dus lekker uitslapen en om 9 uur vertrekken zodat we op tijd waren voor de opening om 10 uur.

We hadden ook makkelijk anderhalf uur later kunnen vertrekken want de eerste sale vond pas kwart voor twaalf plaats, kortom geen veelbelovende start van de tweede dag. Het werd gedurende de dag niet veel beter en het was dan ook een voortslepen naar het einde van de beurs om 5 uur.

De dag werd dan ook voornamelijk doorgebracht met gesprekken met collega's zoals de bemanning van de stand van het Gele Teken, de winkel waar ik vroeger altijd stond te helpen. Deze winkel staat nog steeds trouw op de beurs, in tegenstelling tot Wonderland waar Frank, Simon & Dennis vroeger stonden te helpen. Verder uiteraard een gesprek met de familie Mokken van Art of comics. Waar vroeger alleen Mark met een vriendin op de beurs stond omdat zijn vrouw op de kinderen moest passen staat tegenwoordig de hele familie, man, vrouw en drie kinderen hun weekend in de stripwereld door te brengen.

Hoe gezellig dit soort gesprekjes ook is, het is niet de reden om 2 dagen op een stripbeurs te staan. Het gaat tenslotte ook om de pegels. Deze zondag heeft mij dan ook versterkt in mijn besluit dat dit de laatste stripbeurs was waar ik standhouder ben. Dit betekent niet dat ik nooit meer een stripbeurs zal bezoeken maar dat zal dan als bezoeker zijn i.p.v. als deelnemer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten