donderdag 15 oktober 2009

Demmeren


Een van de betere gewoontes op mijn werk is het Demmeren. Dit is vernoemd naar café Demmers in Naarden waar wij eens in de zoveel tijd na het werk een pintje gaan pakken.

Demmers is een oud café dat in het hartje van het oude Naarden ligt. Men heeft wisseltaps waar regelmatig andere biertjes te vinden zijn. Deze maal waren er uiteraard meerdere bokbiertjes verkrijgbaar. Naast het bier zijn er doppinda’s te krijgen in grote hoeveelheden en diverse hapjes. De pindaschillen behoren uiteraard op de vloer geworpen te worden na consumptie zodat je op een krakend tapijt begint te lopen als de avond vordert.

De bezoekers bestaan uit plaatselijke bewoners, in het pak gestoken bankiers en zakenlui en wat meer alternatieve types, kortom alle geledingen uit de maatschappij zijn aanwezig. De oorspronkelijke groep van demmeraars bestond uit een viertal collega’s maar de huidige groep in inmiddels een man/vrouw of 20 geworden, dit geeft de populariteit van dit uitje wel weer. Ook deze avond was weer erg gezellig te noemen en deed de deelnemers verzuchten dat er vaker per jaar (nu is het een keer of zes) gedemmerd moet worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten