zondag 11 oktober 2009

Bokketochie


Het is inmiddels oktober en zoals elke bierliefhebber weet is het dan weer tijd voor het bokbier. Afgelopen donderdag had het elfde gebod al het eerste Duitse bokbier op de tap staan waar wij van konden genieten.

Dit weekend was het tijd voor het Zaanse bokketochie, de 27e editie, om precies te zijn. Dit is een samenwerking van 7 cafés in de Zaanstreek die dan allemaal minimaal 2 bokbieren van de tap schenken. Je kunt een stempelkaart krijgen en per café (het lijkt de Elfstedentocht wel) een stempel scoren bij het scoren van een biertje. Met een volle kaart kun je een aandenken aan de bokketochie krijgen (dit jaar een schort met logo van de tocht en alle deelnemende cafés erop).

Zoals je kunt zien was het overal (dit was proeflokaal konicksplein) een drukte van vanjewelste. Wat je niet ziet op de foto is het standaard vervoermiddel, de fiets. De cafés liggen in de zaanstreek dus je moet nogal wat kilometers maken om ze allemaal te bezoeken. Dat betekent dat er kuddes (half)dronken fietsers door de zaanstreek toeren, dat er geen ongelukken gebeuren in de smalle straatjes waar ook bussen rijden mag een wonder heten.

Wij zijn uiteraard geen grote drinkers en hielden het beperkt tot 3 cafés, het al genoemde konicksplein, Gambrinus op de dam en de kapiteinshut. Deze laatste had als echt Amsterdams feestcafé een podium buiten met een optreden van Ed Vermeulen. Diverse top nummers van Hazes en anderen zorgden dat de stemming bij de aanwezigen er goed inzat.

Wij hebben ons prima vermaakt en een 5 tal verschillende bockbieren door het keelgat laten glijden. Volgend voorjaar gaan wij dan ook meedoen aan de 28e versie die dan voor de lentebok gehouden wordt.

1 opmerking:

  1. In Zutphen was het ook bokbierfestival. Jammer dat het met bakken uit de hemel kwam!

    BeantwoordenVerwijderen