maandag 6 mei 2013

Werk herinneringen 11: Zaalvoetbal

Vroeger was het bedrijf waar ik voor werkte onderdeel van een soort van holding waar diverse bedrijven onder zaten. In die dagen was er een jaarlijks zaalvoetbaltoernooi tussen de verschillende bedrijfsonderdelen en uiteraard nam onze groep daar ook aan deel. Het toernooi was in Utrecht en wij hadden afgesproken dat we niet voor de lunch aan het bier zouden gaan.
(zoals je begrijpt waren wij van het meedoen is belangrijker dan winnen). Ons team bestond dan ook uit directe collega's en niet op uitgezochte voetbal kwaliteiten. We bleken dan ook het enige team te zijn waar een vrouw in meedeed (die overigen wel kon voetballen).

Toen de lunchtijd echter aanbrak bleken wij in de top mee te draaien en dus lieten we de drank links liggen (opeens werd winnen toch belangrijker dan meedoen). Wat echter te merken was dat de conditie steeds verder op begon te raken. Onze beste speler zat er helemaal doorheen maar had nog steeds heel veel klasse. Hij kwam het veld in, deed een rush en scoorde maar moest dan wel meteen aan de zuurstof. We haalden de finale en we gingen voor de winst dus nog steeds hadden we geen druppel alcohol op. Helaas verloren we de finale want we waren finaal aan gort en onze tegenstanders bleken zelfs een paar echte zaal voetballers in de gelederen te hebben. We waren echter zeer trots op onze prestatie en namen de beker voor de tweede prijs dan ook graag in ontvangst. Toen was het echter tijd voor bier om een erg leuke dag goed te beëindigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten