maandag 27 mei 2013

Perla di Roma

Mijn zusje met het cadea pakket.
Zondag waren mijn ouders 52 jaar getrouwd en daarvoor hadden ze de kinderen (mijn zusje en ik) met aanhang (mijn zwager, neefje en nichtje) uitgenodigd voor een etentje bij Perla die Roma. Dit is een klassiek Italiaans restaurant waar ik vaak kwam toen ik nog in mijn vorige woning leefde maar sindsdien niet meer langs was geweest. We hadden om zes uur afgesproken en het restaurant ademde nog steeds dezelfde sfeer uit als vroeger. Ik kwam eerst met mijn ouders en even later mijn zusje, die de cadeau's bij zich had. Zij had een mooi plateau gemaakt met daarop chocola, wijn en nog wat andere goodies en een envelop die een lunch voor twee bevatte bij L'invite, een klassiek Frans restaurant in de Jordaan.

De salade van hert
Na het uitpakken van de cadeau's was het tijd om het eten te gaan bestellen en ik besloot deze keer niet voor mijn favoriet van vroeger (die ik 9 van de 10 keer bestelde) ,de scampi de la casa, te gaan maar iets anders uit te zoeken. Mijn beide gerechten kwamen van de speciale gerechten pagina van de chef. als voorgerecht een salade van ham van het hert met vers fruit met een mooie compote daarbij. Mijn zusje ging uiteraard voor de funghi trivolati (geen verrassingen daar) wat mijn moeder ook deed. Mijn zwager en vader gingen voor carpaccio van hert (vader) en eend (zwager). Mijn neefje had uiteraard geen voorgerecht en mijn nichtje nam ook een klassieker aubergine met kaas uit de oven. Het restaurant zat vol (de kwaliteit van het eten en de vriendelijke prijzen zullen daar vast wel voor zorgen) dus we moesten even wachtten. Het gezelschap was aangenaam en de gesprekken waren goed dus dat was geen enkel probleem. Toen de voorgerechten arriveerden werd het erg stil want iedereen was druk bezig met eten (behalve mijn neefje dan maar die was rustig bezig met zijn telefoon terwijl de anderen zich druk bezig hielden met hun bord.

De tong met de bijgerechten
Ook op de hoofdgerechten moest even gewacht worden maar dat was geen enkel probleem. Hier werden twee spaghetti;s, (zus en zwager), twee pizza's (neef en nicht) en één lasagne (moeder) besteld. Alleen mijn vader en ik gingen niet voor de pizza en pasta. Mijn vader koos een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, de ossobuco, en ik ging voor een tong met garnalen in een mooie saus. Zowel het gerecht van mijn vader als dat van mij werd vergezeld door een frisse salade, verse groenten en heerlijke aardappeltjes. Ik kon daar trouwens meer van genieten dan mijn vader want mijn moeder hielp hem probleemloos van een aantal aardappeltjes en diverse onderdelen van zijn salade af. Iedereen genoot heel erg van zijn of haar eten en het was wederom erg stil. Die stilte hield al snel op na de maaltijd en al vlot daarna kwam de dessertkaart op tafel. Mijn neefje en nichtje deelden een dame blanche, mijn vader ging voor een Italiaans kaasplankje, mijn zusje ging na veel getwijfel toch overstag voor de sorbet en mijn moeder koos voor appelgebak en kaneel ijs. Mijn zwager hield het bij een Irish coffee en ik nam netjes een espresso. Al met al was het een gezellige en heel erg lekker avond. Pa en ma bedankt en op naar de de editie van volgend jaar voor jullie 53 jarige huwelijk.

1 opmerking:

  1. leuke beschrijving en gefeliciteerd met het huwelijksfeestje van je ouders!
    groeten

    Peter en Sandra

    BeantwoordenVerwijderen