woensdag 1 augustus 2012

Lissabon, een retrospectief

Lissabon vanaf de Taag
Inmiddels ben ik al weer een paar dagen thuis en zit ik in mijn normale ritme. Dan is het dus de hoogste tijd om een terugblik op de afgelopen vakantie te werpen en die neer te pennen. Daarom hierbij de retrospectief op Lissabon. Omdat dit wederom een een stad vakantie is geweest is er op een aantal gebeiden geen vergelijk te trekken maar we gaan ons best doen.

Vervoer:
Alhoewel we per vliegtuig naar de stad zijn gegaan en een boottocht hebben genaakt was er een vervoersmiddel wat ons zeer aansprak, de taxi. Van te voren wilden we nog met metro en tram gaan maar de prijs van de taxi maakte dit tot ons favoriete vervoermiddel. Voeg daar de vriendelijke chauffeurs aan toe en je klaagt niet over de soms wat oudere Mercedessen waar je in reed. Duidelijk de winnaar op vervoersgebied.

Hotel:
Alhoewel we maar een hotel hadden is het Tiara een eerste klas aanrader. Service, kamers, ontbijt, werkelijk geen enkele klacht. Mocht je naar Lissabon gaan kijk dan of je een goede deal kan scoren bij dit hotel via bv. booking.com.

Cultuur:
De stad biedt veel met diverse kerken, kloosters, een kasteel, en vele oude straatjes. Voor mij was winnaar hier toch wel het klooster van de heremieten, naar de stad heef vele interessante bezienswaardigheden.

Drank:
Boven aan de lijst stonde geen alcohol maar water was hier het meest gedronken vocht. Nummer twee was bier, drie was cola (in alle vormen).

Eten & Muziek:
Een dubbele categorie met een hele duidelijk winnaar, fado restaurant o'faia. Alhoewel ik nergens in Lissabon slecht gegeten heb en vaak zelfs goed (je moet dan wel van vis houden) was de maaltijd bij o'faia met voorsprong de beste van de stad. Goede bediening, uitstekende gerechten (pata negra) en mooie amuse' s waren duidelijk het beste wat ik in Lissabon gegeten heb. Koppel dat aan een uitstekende avond met fado muziek en je hebt meteen mijn beste belevenis in Lissabon gehad.

Kortom Lissabon is een fantastische stad die heel veel te bieden heeft. Ik kan iedereen dan ook een bezoek aanraden en heb een gouden tip voor bezoekers, begin je gesprek altijd met een bon dia dat doet wonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten