zondag 19 augustus 2012

School herinneringen 1: Krijtjes oorlog

Zoals enige tijd geleden verteld ben ik in Ede op de 50e verjaardag geweest van een oud schoolkameraad die ik na mijn schooltijd nooit meer gezien had. Uiteraard waren er twee grote onderwerpen van gesprek. De ene was wat we gedaan hadden na het verlaten van onze middelbare school, de andere was het ophalen van herinneringen aan onze schooltijd.

Behalve wij tweeën waren ook zijn vrouw en kinderen erg geïnteresseerd in die verhalen van vroeger en we hebben dan ook heel veel herinneringen opgehaald. Een aantal van die herinneringen waren dusdanig mooie verhalen dat ik ze hier op het blog ga plaatsen. Vandaag de 1e episode met als titel de krijtjes oorlog.

Op onze school kon je als leerling bij de conciërge een pakje krijtjes halen en dat deden we ook regelmatig. Niet om  mee te schrijven maar om mee te gooien.  Een tegen een muur of mede leerling uit elkaar spattend krijtje gaf best wel troep. Het hoogtepunt in de krijtjes oorlog was tijdens de wiskundeles. De leraar was er nog niet en er werd flink op los gegooid met als resultaat een wit klaslokaal. Toen de leraar arriveerde haalde hij de rector er bij en die vertelde aan de klas dat tenzij de schuldigen zich in de pauze kwamen melden de hele klas een week om kwart voor acht (de lessen begonnen om half negen) mocht komen melden. Onder een gezonde dosis peer pressure melden wij ons dan ook in de pauze bij de rector. Omdat hij het zo netjes vond dat wij ons zelf kwamen melden beloonde hij ons met twee weken om kwart voor acht komen. Zoals je begrijpt betekende dit ook een einde aan de krijtjes oorlog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten