zaterdag 31 december 2011

Prius vs Octavia

Ik rijd inmiddels ruim een maand in mijn Toyota Prius en het is tijd om de eindscore op te maken in de battle of the cars. Nu is er eigenlijk geen sprake van een gelijke strijd want de Prius verplettert de Octavia aan alle kanten. De enige plek waar hij echt in verliest is de bagage ruimte maar aangezien dat een feature was die ik niet gebruikte in de Octavia is dat ook geen nederlaag te noemen.

Ik mis wel een paar dingetjes uit mijn Octavia zoals de zonnebril opberg plek, de parkeer sensoren voor en de actieradius (1000 kilometer op een tank tegen 700). Maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen als de perfect geïntegreerde satelliet navigatie, telefoon, adaptive cruise control, de hud en al die andere technologische snufjes die de afgelopen vier jaar ontwikkeld zijn en zich in de Prius bevinden. De enige dingen die me (een beetje) ergeren aan de Prius zijn het hendeltje om de benzine tank open te maken, de spoiler en de voetrem. Verder is het voor het merendeel wennen aan features als de achteruit rij camera, het display en het instrumentarium. Wat absoluut niet wennen is, is het feit dat de Prius me netto €100 euro per maand minder kost dan de Octavia, leve de 14% bijtelling!

Het wachten is nu alleen op de Lexus die ergens in maart of april afgeleverd gaat worden. Behalve dat ie uiterlijk veel mooier is dan Prius, is ook nog een veel luxer afgewerkt en heeft ie nog meer snufjes en gadgets. Ik vermoed dan ook dat de Prius dan ook kansloos een nederlaag gaat lijden in de volgende battle of the cars.

1 opmerking:

  1. Ik zou het niet snel zeggen, maar op het vlak van de esthetiek legt de Prius het ook af tegen de Octavia. Mara ja, alleen van de Fiat Multipla zou de Prius het winnen qua uiterlijk :-).

    Maar een duidelijke winnaar en op de punten waar jij op waardeert ook helder waarom het zo is!!

    BeantwoordenVerwijderen