zaterdag 10 december 2011

Soep

Zoals iedere lezer van dit blog weet is lekker eten iets dat ik ontzettend belangrijk vind. Of het nou gaat om een portie lekkere spare ribs bij de klos of om een culinair hoogstandje bij de Nederlanden mij doe je er een plezier mee. Ook als ik zelf moet koken houd ik van een eenvoudige doch voedzame maaltijd om met de heer O.B.B. te R. te praten.

Nu zijn er vele gerechten die ik zelf bereid (zo staat mijn zalm bij veel van mijn vrienden hoog aangeschreven), maar er zijn een aantal dingen die ik nooit zelf klaar maak. Het gaat dan meestal om typisch Nederlandse gerechten als stamppotten e.d. Niet omdat ik die niet lekker vind (zo kun je me wakker maken voor stamppot rauwe andijvie met spekjes) maar ze staan gewoonweg niet op mijn kook menu.

Een van de dingen waar ik elk jaar van kan genieten is het bij mijn ouders eten van kapucijners. En dan zoals het hoort. Met speklapje, geprakte aardappels, zilveruitjes, augurk, rauwe uien, gebakken uien, gebakken spekjes, mosterd en piccalilly. Een van de dingen die ik de laatste jaren niet meer at waren de Hollandse winter soepen, bruine bonen en snert. Totdat ik afgelopen week bij mijn slager binnenstapte en een bordje zag over een gratis rookworst bij de snert, Navraag leerde dat hij eigengemaakte snert en bruine bonen soep leverde. na enig twijfelen koos ik voor de bruine bonen soep en die stond gisteren dan ook op het menu. Wat een genot. Een heerlijke volle en dikke soep vol met grote stukken rookworst, spek, heel veel draadje vlees en uiteraard bruine bonen. Na alles tot op de laatste druppel verslonden te hebben zat ik op bank uit te buiken en na te genieten. Volgende week ga ik de snert proberen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten