zaterdag 24 december 2011

Afscheid van Aleid

Een kleine twee maanden vermeldde ik het heengaan van Aleid. De crematie was destijds besloten en wij konden daar dus niet heen. Vrijdag was er echter een herdenkingsbijeenkomst voor vrienden en bekenden op Zorgvlied, vrijdag om half twee.

Als afgevaardigden van de whisky club, Aleid was met haar man Leon eigenaar van L&B, waren ik en nog iemand anders aanwezig. De anderen konden niet vanwege verblijf in Frankrijk of ziekte. We waren netjes op tijd bij Zorgvlied en wat al meteen opviel waren de piper en de drummer die klaar stonden. Het bleek dat Leon met familie en de as van Aleid per boot  zouden arriveren. Even na half twee kwam de boot aanvaren en starten de muzikanten.

De volgende stop was de aula waar een mooie ceremonie plaats vond, gevold door een tocht naar het graf waar een andere piper klaar stond die Amazing Grace inzette toen wij aankwamen. Na het leggen van de bloemen liepen wij terug naar de condoleance ruimte waar naast de standaard koffie, thee en fris ook een whisky stond te wachten in het speciale L&B glas. Wat mij betreft een goede gewoonte die ze bij andere ceremoniën ook mogen invoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten