vrijdag 23 december 2011

De kerstmarkt

Hij was er weer de 2011 editie van de kerstmarkt van mijn werk. Deze vijfde editie ging door waar de vorige vier ophielden. Oftewel er was niets aan het concept veranderd. De kantine was omgebouwd naar een gezellige kerstmarkt waar allemaal stalletjes stonden (drank, kaas, boeken, chocolade, parfum etc. etc.) van diverse winkels uit Almere waar je zelf je kerstpakket kon samenstellen.

Doordat de kantine bezet was werd de lunch in de gang naast de kantine geserveerd en dat betekende voor ons een goed excuus om naar de slager uit te wijken voor een broodje bal (met honing mosterd saus) als lunch.

Wij waren direct bij de start van de markt aanwezig zodat ik mijn tactiek (loop direct naar de parfumerie, koop 2 geurtjes en je bent klaar) meteen kon inzetten. Ik bleek niet de enige met deze tactiek te zijn want een van de anderen van mijn team maakte van precies dezelfde techniek gebruik. Na het wegleggen van de aankopen gingen we voor een hapje eten en door ons rappe tempo was er nog geen rij en konden we meteen een bak met bami, rendang (dat was 3x Indonesisch in enkele dagen) en bijbehorende heerlijkheden scoren om dit onder het genot van een pilsje te verorberen. Daarna was het gezellig socializen om voldaan naar huis te vertrekken en in mijn tweede file in twee dagen terecht te komen. Waar het de dag ervoor een aanrijding op de A10 was was het deze keer een aanrijding op de A1. Ik hoop dat deze trend gauw ophoudt want het kost heel  veel tijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten