zaterdag 17 december 2011

Puri Indonesia

Het was weer tijd voor het kwartaal etentje van de mannen en zoals altijd wordt er bij mij thuis afgesproken. Frank stond als eerste ruim op tijd op de stoep (dat was vroeger wel anders), organisator Dennis kwam wat later omdat hij onze Groupon deal (een rijsttafel van 4 voor €40 i.p.v. €100) was vergeten en een mis rijdende Simon kwam als laatste binnen vallen.

Na een kort ritje arriveerden wij rijkelijk te laat bij Puri maar ons tafeltje stond nog klaar. (Ik heb ooit anders meegemaakt bij Rose's cantina). De vriendelijke dame in de bediening bracht ons onze drankjes drie bintangs ('s lands wijs 's lands eer zoals dat zo mooi heet) en een cola light. Als eerste arriveerde de soto ayam en het was een voortreffelijke kippensoep. Dat (en de 9+ die ze ooit van Johannes van Dam hadden gehad) beloofde wat. Daarna kwam de rijsttafel en die was uitstekend van smaak, Johannes had niet gelogen. Alleen de porties waren niet al te groot te noemen en dat is met eters als wij meestal wel een probleem. Alles (nu ja behalve de witte rijst) ging schoon op en niemand zat echt vol. Het was niet dat we honger hadden maar vol was anders. Ook het nagerecht twee halve lychee was niet veel te noemen en er werd al druk gepraat om nog even bij een filiaal van de burgermeester (drie deuren verder) binnen te lopen.
En ja hoor na vertrek bij Puri, waar wij overigens de laagste rekening aller tijden voor een van onze etentje kwijt waren (€18 per persoon), werd er binnen gelopen bij de burgermeester om de magen nog iets voller te krijgen. Onze bikkels Dennis & Simon gingen voor een grote burger met shake, Frank hield het beperkt tot een mini burger met shake. Ik voelde me wel voldaan genoeg na de maaltijd bij Puri en liet de burgers aan mij voorbij gaan. De mannen lieten het zich goed smaken en ik had een toch wel unieke gebeurtenis meegemaakt. Na het verlaten van restaurant een binnen 5 minuten een maaltijd bestellen bij restaurant 2.

Na het verlaten van de burgermeester gaven allen aan nu wel een volle maag te hebben en een kort stukje lopen voor we de auto in zouden stappen werd toch wel op prijs gesteld. We maakten dan ook een korte ronde over de Ruysdaelkade alvorens we de auto in stapten na een geslaagde avond. De volgende keer is het aan Frank om een restaurant te selecteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten