vrijdag 9 december 2011

Telefonie

En we gaan rustig door met het ontdekken van nieuwe functionaliteit in mijn Toyota Prius.

De volgende stap was het bruikbaar maken van mijn telefoon in de auto zodat ik netjes handsfree kon bellen en gebeld kon worden. Waar ik in mijn vorige auto's een extra bluetooth set van Nokia ingebouwd kreeg beschikte de Prius over een eigen ingebouwd systeem. Ik had zeer snel mijn Nokia aan de auto gekoppeld en keek naar alle mogelijkheden. Zo kon ik nu bellen en opnemen via het touchscreen van mijn auto en had de telefoon helemaal niet meer nodig. De mooiste optie was wel het overnemen van het adresboek van mijn telefoon in de auto dus ik drukte die knop dan ook direct in. Tot mijn teleurstelling gebeurde er niets en kreeg ik na enige tijd de fout boodschap overhalen adresboek mislukt. Druk zoeken op Google leverde op dat dit een standaard probleem was tussen de Nokia en de Prius en dat een paar mensen het via de dealer hadden kunnen oplossen maar het merendeel was het niet gelukt. het bellen zelf was echter een verademing. Geen ruis meer zoals met de Nokia bluetooth set maar scherp en helder geluid zoals het hoort.

Het bleek echter dat er meerdere telefoons aangesloten konden worden en dus besloot ik mijn iPhone ook toe te voegen. En toen ik daar op het knopje adresboek overhalen drukte kreeg ik enkele seconden later de mededeling gegevens overgehaald en kon ik via mijn auto iedereen bellen. Kortom ik kan mijn telefoon nu in mijn zak laten zitten en iedereen via de auto bellen. Wederom een erg grote verbetering t.o.v. mijn Skoda.

2 opmerkingen:

  1. Dat zijn de betere functionaliteiten!!!! Zeker in deze multi mediale wereld. Nu alleen nog even facebooken en twitteren viaq de satnav en je bent helemaal klaar voor de nieuwe wereld :-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu nog inchecken er bij en we zijn compleet!

    BeantwoordenVerwijderen