zondag 25 december 2011

Ringtones

Ik zat laatst met Dennis in de auto en onder het rijden (en praten) werd hij gebeld. Er ging een prachtige ringtone af, veel beter dan het lijstje wat Apple standaard levert voor de iPhone. Alles bij Apple kost geld maar Dennis vertelde dat hij met een bepaalde app gratis ringtones kon toevoegen aan de telefoon.

Toen ik thuis tijd had ging ik even zoeken wat de mogelijkheden waren en via de site van de iPhone club had ik al snel een methode gevonden om de nummers uit mijn muziek bibliotheek om te zetten naar ringtones en deze over te zetten naar mijn iPhone.

Nu vond ik het echter wel een goed idee om aan al mijn goede vrienden een nummer te koppelen die wat zei over die persoon maar dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn. Het nummer moest iets zeggen over de persoon, ik moest het uiteraard een goed nummer vinden en het moest een beetje klinken als ringtone. Dat maakte het er niet makkelijker op en het eindresultaat is dat het project ringtones niet zo erg op schiet.

Als eerste was uiteraard mijn goede vriend Dennis aan de beurt en dat betekent een ruime keuze aan materiaal na een vriendschap van zo'n 25 jaar. Ik koos voor dit nummer van Guns 'n Roses om onze gezamenlijke muzieksmaak te vieren met een van de beste concerten die wij bezocht hebben. Mijn vriend Simon krijgt uiteraard een ACDC nummer dat meteen een andere band linkt waar wij veel naar toe zijn geweest. Voor mijn zwager is een Stones nummer de enige keuze en voor mijn goede vriend René uiteraard iets van de Dropkick Murphy´s. Als laatste was er de keuze voor een nummer voor mijn vriendin Marsha en ter herinnering aan het concert van Sade dat wij samen bezochten en om haar te beschrijven kwam deze uit de bus. Nu nog de rest van familie en vrienden maar dat gaat nog wel even duren.

1 opmerking:

  1. Heel erg leuk, ik vind Welcom to the Jungle wel een mooie match :-). Je mist nog iets voor Frank, dat zou ook ACDC kunnen zijn, maar ik zou opteren voor "If you're going to San Francisco.....", met een mooie referentie naar de vakantie van ons leven in 1993!!!!

    BeantwoordenVerwijderen