Na wat geschuif, er bleken nog twee gasten zijn kon alles beginnen en startte Betty haar verhaal over kaas onder het genot van een witte Griekse wijn. De kazen werden in vier groepen geserveerd, eerst de witschimmels, toen de geiten, daarna de roodflora om te eindigen met de blauwschimmels. Bij elke groep was een eigen wijn te drinken. Ronde een begon met o.a. drie brie's; waaronder een roombrie een truffelbrie (de lekkerste van ronde een) en de al genoemde witte wijn. Het enige vreemde was dat de kazen in plakken arriveerden en dat je zelf moest snijden voor de tafel, Ik had het een stuk prettiger gevonden als de kazen in porties per persoon gereserveerd zouden worden. Ronde twee had als wijn een werkelijk perfecte sauvignon en ik ga die eens in de winkel opzoeken naast de geitemkaasjes. De geiten waren lekker, lekkerder dan de witschimmels. Ronde drie was voor de stevige jongens, diverse harde kazen en enkele roodschimmels. Hierbij uiteraard een stevige rode wijn en als topper van deze ronde de wilde weide extra belegen, een Nederlandse kaas. Ronde vier had dan de blauwschimmels die allemaal prima smaakten en als wijn een Pineau de Charentes, een wijn die per ongeluk door een wijnboer was ontdekt toen hij zijn druiven in een lege ton gooide. Deze ton was echter niet leeg maar bevatte nog wat cognac restanten en daaruit kwam deze wijn voort.
Toen wij om vijf uur het pand verlieten waren we erg tevreden over de proeverij met als enige minpuntje het zelf snijden van de kazen. Waarschijnlijk staat binnenkort een visite aan l'amuse op het programma om een aantal kaasjes aan te gaan schaffen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten