zondag 1 november 2009

De haven van Texel


Vandaag zouden wij naar het bokbier festival gaan in de beurs van Berlage. Uiteraard moet je een stevige bodem leggen als je naar een bierfestival gaat dus wij hadden afgesproken in mijn stamcafé, het elfde gebod voor we richting restaurant zouden gaan. Toen ik binnenkwam zat de enige andere festivalganger die ook mee zou gaan eten reeds achter een mooie Korbinian Weienstephan op mij te wachten. Verstandig als ik ben besloot ik niet meteen een bokje achterin de keel te gieten maar nam een gewoon pilsje.

De tocht vervolgde naar de haven van Texel, een simpel eetcafé dat voornamelijk door studenten gefrequenteerd wordt. Dit door de combinatie van een lekker simpele hap tegen een aantrekkelijke prijs. Daarnaast is de locatie fantastisch, ze zitten op de st. olofssteeg met een mooi terras aan het water en een fantastisch uitzicht over de grachten. Het restaurant is altijd erg druk door de prijs kwaliteit verhouding en reserveren of op tijd komen is dan ook noodzakelijk. Wij schoven om kwart voor zes naar binnen en voldeden dus aan de op tijd komen optie. We kregen een mooi tafeltje voor 2 aan het raam (de straatkant) en zetten ons neder.

Zoals de naam al doet vermoeden heeft het restaurant wat met Texel en ze schenken dan ook de diverse bieren van de Texelse brouwerij uit het vat. Zo ook de Texels bock, de winnaar van het bokbier van het jaar 2009 award. Beiden dus uiteraard een Texels bok voor de dorst en daarnaast een saté om de broodnodige bodem te leggen. Voor de een een varkenshaassaté voor de ander een kipsaté. Frietjes, salade en kroepoek erbij en de maag werd prima voorbereid op de komende bierbeproevingen. Dit godenmaal was €30 bij elkaar en je begrijpt waarom studenten hier vaak en graag komen.

Het werd tijd voor de laatste etappe, Wij liepen 50 meter naar mijn andere favoriete kroeg, de roode baron om de derde deelnemer voor het bokbier festival op te halen en gingen door naar de beurs van berlage waar de vierde en laatste deelnemer zich zou aansluiten.

1 opmerking: