vrijdag 13 november 2009

Mekhong river


Het is weer eens tijd voor een aflevering van de soap serie donderdagavond stapavond. Aangezien er al geruime tijd geen nieuw café behandeld is, is vanavond de Mekhong river bar aan de buurt. Dit is een echt Thais café, in tegenstelling tot de Roode Baron dat een combinatie van Thais en bruin café is. De Mehkong is een nachtbar dus pas om 8 uur open en sluiting is 3 uur (in het weekend 4 uur). Dat betekent dat het er in het begin van de avond redelijk saai is maar na 1 uur als de andere kroegen sluiten begint het vol te stromen. Het is een echte Thaise tent, zowel in de bediening, de aankleding, de muziek als de bezoekers en het gedrag van die bezoekers.

Die bezoekers vallen in een aantal categorieën uiteen, als eerste heb je de mannen die erg geïnteresseerd zijn in een Thaise dame en dus uiteraard ook diverse Thaise dames voor deze mannen. Daarnaast is er nog een Thaise specialiteit aanwezig voor óf geïnteresseerde mannen óf dronken (meestal Britse) mannen die denken een leuke dame voor de nacht te scoren. Deze mannen komen er dan achter dat ze een kathoey mee naar huis of hotel genomen hebben. Sommigen zijn daar gelukkig mee voor anderen is het een behoorlijke shock. De nuchtere bezoekers kijken altijd met veel plezier naar dit balts gedrag van de haantjes.

Tevens heeft de Mekhong river een uitstekende keuken die tot diep in de nacht voedsel verstrekt. Je kunt hier dus nog gewoon een uitstekend hapje Thais eten om 2 uur 's nachts. Ik denk nog met veel plezier terug aan een sateetje dat ik hier verorberde, stukken beter dan een Febo of broodje shoarma. Wij komen er al vele jaren, in die tijd stond Mem (nu eigenaresse van Suvarnaphum) nog achter de bar van eigenaresse Tau. Tegenwoordig worden de bar diensten door diverse dames gedeeld die allemaal niet vervelend zijn om naar te kijken. De vriend van Tau kent ons goed en draait meestal als we binnen zijn een stukje Nirvana voor ons. Kortom als het laat wordt doen wij een afzakkertje in de Mekhong.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten