dinsdag 10 november 2009

Quentin Tarantino


Dit stukje over een van mijn favoriete regisseurs wordt getriggerd door de aankomende dvd release van zijn nieuwste film inglorious bastards. Als ietwat vervroegd verjaardagscadeau komt deze uit op 15 december in de verenigde staten en is dan uiteraard hier te downloaden.

Tarantino’s eerste film was Reservoir dogs in 1992. Iedereen claimt tegenwoordig dat hij of zij deze film uiteraard in de bioscoop gezien heeft maar dat is net zo’n grote leugen als iedereen die het eerste concert van U2 in de Melkweg gezien heeft. Ik heb de film op video gezien op aanraden van mijn vrienden Dennis, Frank & Simon en was direct verkocht. Ondanks het feit dat het een low budget film was zat alles zo goed in elkaar dat ik Tarantino ging volgen. In 1994 zag ik dan ook Pulp Fiction in de bioscoop. Aangezien Tarantino nog steeds geen kasmagneet was, ondanks het winnen van de gouden palm in Cannes met Pulp Fuction, was dit in een van de Amsterdamse filmhuizen, de movies. Wederom een top film en de successen stapelden zich daarna op met Jackie Brown en Kill Bill. Vervolgens kwam er een scheurtje in de succesreeks want zijn volgende film, Death proof was niet slecht maar haalde het niet bij de hoge lat die hij neergezet had.

Alle reviews zijn het er echter over eens dat inglorious bastards wederom een topper is dus ik zit de dagen af te tellen tot ik de film kan downloaden!

1 opmerking: