zaterdag 28 november 2009

Inglourious bastards


Een tijdje geleden had ik het over Quentin Tarantino en zijn nieuw te verschijnen film Inglourious Bastards. In dat stuk vermelde ik dat de dvd op 15 december in Amerika zou uitkomen en dat ik niet kon wachten tot ik hen kon downloaden en kijken. Tot mijn grote geluk is de blue ray al verschenen en door iemand naar dvd ongezet zodat ik vanavond kon gaan genieten.

Kortom telefoon uit, drankje, hapje, film in de speler en genieten maar was het credo voor deze avond. Het begin was goed, een prachtige scene in bezet Frankrijk in 1941 waar een nazi kolonel op zoek is naar een ondergedoken Joodse familie, vergezeld door een echte Tarantino soundtrack. (een van de aspecten die een Tarantino film tot een Tarantino film maakt samen met o.a. de fantastische dialogen). Daarna een switch naar luitenant Aldo Raine (Brad Pitt) die zijn mannen uitlegt wat hij van hun eist als ze naar bezet Frankrijk vertrekken. 100 nazi scalpen per soldaat is de schuld die zij aan hem moeten afbetalen voor het voorrecht aan deze operatie mee te mogen doen.

Na het sterke begin zakt de film echter weg, zonder echt slecht te worden (de scene met een doorslaande Hitler is erg goed in beeld gebracht) haalt de film de kracht van het begin niet meer. Dit blijft zo doorgaan tot de laatste 45 minuten (de film duurt ruim 2 ½ uur) dan wordt de kracht van het begin weer opgepakt en gaan we de spetterende finale in. Als het midden wat ingekort was had ik de film waarschijnlijk een topper genoemd, nu is het gewoon een goede film, die beter is dan Death Proof maar het niveau van Kill Bill niet haalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten