woensdag 4 november 2009

Bierfest


Van het voorjaar had ik wat met collega’s lopen praten over het idee om in oktober naar Duitsland te gaan om de oktoberfesten eens mee te maken. Zoals wel meer gebeurd bleef dat bij gepraat en kwam het er niet van. Nu kreeg ik van mijn vaste stapmaat te horen dat Zaandam zijn eigen bierfest zou organiseren eind oktober, begin november dus we vatten het plan op om dat met een bezoek te vereren, vooral daar onze favoriete Zaanse kroeg, de Juffer een van de organisatoren was.

Het feest zou in een grote tent op de dam plaatsvinden van donderdag 29 oktober tot en met zondag 1 november en er zouden meerdere toppers optreden. Helaas konden wij niet op de donderdag, onze vaste stapavond en moesten dus Dennie Christiaan missen. Op de zaterdag konden wij echter genieten van talent als Benjamin, René Eshuijs een drive in show en deejays de Biergarten Boys, die volgens de aankondiging alles zouden draaien von Rosamunde zu Rammstein. Er zouden games zijn als Bierputschuiven , das Bratwurst spiel en stkistok hangen. Er waren prijzen voor het beste kostuum en hopelijk waren de dames in de bekende dirdnl jurken. Kortom voorbereid op alles gingen wij naar de dam.

Aangekomen op de dam zagen wij de grote tent reeds staan en blies de schlager muziek ons tegemoet. Bij binnenkomst was het even slikken, de lange houten tafels, check, de grote pullen bier, check, de foute muziek, check. Daarna hield het echter op. De bratwursten waren niet van die Duitse mega worsten maar waren qua lengte te vergelijken met de ooit beroemde bierbommetjes waar Duisters ook al zo om moesten lachen. De aanwezige gasten konden zo meedoen op Mokum live of het Jordaan festival en het aantal aantrekkelijk gevulde dirndl jurkjes was nihil.

Na ruim 2 pilsjes en 1 bratwurst de man en het genieten van lokale beroemdheid Benjamin besloten wij het feestgewoel achter ons te laten en namen eendrachtig het besluit dat dit ons laatste Zaanse bierfest was geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten