vrijdag 27 november 2009

Thanksgiving


Gisteren vierden de Amerikanen thanksgiving, een nationale feestdag waarin dank gezegd wordt voor de oogst en allerlei andere dingen die goed zijn in het leven. Deze dag is een zwarte dag voor de kalkoenen daar de traditionele schotel gevulde kalkoen is die met de hele familie verorberd wordt.

Als je je afvraagt wat ik in hemelsnaam met thanksgiving te maken heb, deze dag wordt altijd gevierd op de 4e donderdag van november en valt zodoende altijd samen met donderdagavond stapavond. Zo kwam ik deze donderdag ook binnen in vaste halte de Roode Baron en werd daar begroet met de aanblik van een goede bekende die aan een tafel druk bezig was om een door hem bereide stuffed turkey in plakken te snijden. Deze bekende is kok in een Ierse zaak dus het is hem wel toevertrouwd om een lekker kalkoen te bereiden. Al gauw zat ik ook aan een internationale tafel met een bord met plakken van de heerlijke kalkoen met cranberry saus en een prima jus.

Alhoewel ik geen Amerikaan heb gezien, onze tafel bestond uit één Zwitserse kok, twee Thaise dames, een Nederlandse dame en mijzelf, hebben wij met veel plezier het kalkoenen bestand met een laten dalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten