zondag 22 november 2009

Tapas avond


Met een aantal collega’s heb ik de mooie jaarlijkse gewoonte om gezellig samen een avondje te gaan eten bij één van ons. Deze gewoonte is in een grijs verleden begonnen en alhoewel naast de oorspronkelijke 3 deelnemers de rest van de bezetting in de loop der jaren veranderd is blijven wij met veel genoegen onze jaarlijkse avond inplannen.

De eerste keer startten wij met 7 man/vrouw en eventuele aanhang en hielden wij een legendarische BBQ. Waarom legendarisch? Welnu de hoeveelheid verorberd vlees was van epische proporties. In de jaren daarop bleven we gezellig een BBQ houden, steeds bij iemand anders thuis. Bij de 2e of 3e BBQ had ik de sausjes van mijn vader ingebracht en die maakten vanaf dat moment standaard onderdeel van onze BBQ uit.

Een paar jaar terug, toen het aantal deelnemers geminderd was naar vier plus eventuele aanhang besloten wij het BBQ principe achter ons te laten en een nieuw concept te introduceren. We gingen een tapas avond houden waarop iedereen diverse hapjes zou maken. Het concept was een succes en vanaf dat moment houden wij een jaarlijkse tapas avond. Dit jaar waren we met z’n zevenen (en 2 kids van 6 en 9) en was het allemaal weer prima geregeld. Op verzoek verzorgde ik mijn specialiteit, de patates braves. Er zijn vele manieren om dit gerecht te bereiden, hier kun je een van de vele recepten vinden. Daarnaast hadden we heerlijkheden als kip in een honing, tijm, limoen marinade, sushi, tortilla en vele lekkernijen als chorizo, serranoham met olijfjes en met roomkaas, fuet, diverse kaasjes etc. etc. Dit alles overgoten met een prima Spaanse wijn zorgde voor een wederom succesvolle avond. Zodoende was er een goede bodem voor het vervolg van de avond. Daarover later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten