zaterdag 14 november 2009

Etentje der bloggers


Eens in de 3 maanden gaan de Nuff Said bloggers gezamenlijk dineren. Elk kwartaal is een van de 4 verantwoordelijk voor het prikken van de datum en het uitzoeken van het restaurant. Dit kwartaal was Simon aan de beurt om dit gezellig samenzijn te organiseren en hij kwam met een originele optie. Zijn neefje Ad (iedereen is familie van iedereen in Volendam) kon goed koken en deze zou bij Simon thuis een etentje gaan regelen.

Zo vertrokken Dennis en ikzelf naar de Zilvergesp in Volendam om te gaan genieten van de kookkunsten van Ad (die het trouwens niet alleen deed maar samen met Mirella, de vrouw van Simon). Als eerste moesten uiteraard de uitbreidingen aan het huis bewonderd worden, zoals de nieuwe sauna ruimte met loopband en whirpool (groot genoeg voor een gezellig orgie) voordat we aan tafel gingen.

Het menu was samen met Simon door Ad samengesteld, maar liefst 10 gangen. Simon had echter aangegeven dat wij grote eters waren en er dus grote porties moesten komen. Ondanks protesten van Ad dat bij dit soort maaltijden de porties klein moesten zijn hield Simon voet bij stuk, dus wij hebben bij lange na niet alle 10 de gangen gehaald, daar de broekriemen halverwege al een gaatje losser moesten. Simon had trouwens niet gelogen Ad kon prima koken en het was dan ook genieten, van de sorbet met champagne en citroenijs waar we mee starten tot de kaasplank waar we mee eindigden.

Hoogtepunt voor mij persoonlijk waren toch wel de zeer lekker stukjes bambi in jachtsaus op aardappel puree, met de klassieke bijgerechten van stoofpeer en rode kool, alhoewel de eendenborst filet en de rogvleugel in zwarte bonen saus ook niet onvermeld mogen blijven. Kortom een fantastische avond met een pluim voor Ad en Mirella.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten